TJÄNSTER

”Bibbi förvandlade min trista, blåsiga balkong i norrläge till en ombonad och mysig boudoir. Hon tog hand om allt från att hitta leverantör av inglasning, förslag på inredning, möbler, blommor till färdigt uterum. Bibbi är mycket professionell och smidig att samarbeta med. Hon hittar de små detaljerna som gör att det blir speciellt, det blir mitt."

 

Lotta Vidén, Sundbyberg

 

 

TJÄNSTER

 

En välplanerad trädgård blir inte bara mer funktionell och vacker utan oftast också betydligt mer lättskött. Som utbildad trädgårdsdesiner och trådgårdsarkitekt hjälper jag dig med att skapa din drömträdgård oavsett ambition och storlek. 

 

 

PRIS

 

Jag erbjuder fasta priser på trädgårdsdesign för att underlätta din budgetplanering.

Trädgårdsdesign ritning

 

TRÄDGÅRDSDESIGN

 

Jag erbjuder mina tjänster till dig som är villa eller radhusägare och bostadsrättsföreningar. I bland vill du som kund ha hjälp med att designa hela trädgården, till exempel vid nybyggnation eller vid poolbygge. Det kan också vara så att du bara vill få hjälp med just den där rabatten eller fixa till entrén så den känns lite mer välkomande ut även vintertid. Inga trädgårdsdrömmar är varken för stora eller för små.

 

Om du bor i en lägenhet och vill få hjälp med att inreda din balkong hjälper jag också gärna till.

 

BELYSNING

 

Belysning i trädgården gör den inte bara mer  vackert och stämningsfull utan får dig faktiskt att känna dig mer trygg eftersom du får bättre uppsikt över trädgården när det är mörkt.


Det som ligger mig varmast om hjärtat är just belysningen av trädgård eftersom det är det som tar din trädgård till en helt annan dimension. Och det bästa av allt är att bara på några dagar ser jag till att hela din trädgård är belyst.


Jag arbetar mestadels med belysningssystemet in-lite. Det är ett 12 volt system med

LED-ljuskällor som förbrukar extremt lite energi och håller mycket länge. Du får också 5 års garanti på samtliga armaturer. 


Trädgårdsdesign

TRÄDGÅRDSDESIGN BAS

 

Trädgårdsdesign Bas ger dig en illustrationsplan ger förslag på hur din trädgård kan utformas anpassat utifrån dina önskemål, behov och platsens förutsättningar.

 

Trädgårdens olika rum och funktioner, placering av träd, häckar, stödmurar, planteringar, gångar, uteplatser och andra önskemål ritas in.

 

Här väljer du själv växter och material men jag ger förslag på 3-4 karaktärsväxter som förstärker trädgårdens stil. Resultatet presenteras med bilder och en skalenlig datorritad Illustrationsplan.

 

Pris: 14 500kr inkl. moms i vilken det ingår upp till en timmes bilkörning. Längre resor debiteras med 600 kr inkl moms i timmen. Avser en tomt upp till 1500 kvm.

Trädgårdsdesign 3D Sketchup

TRÄDGÅRDSDESIGN 3D


I Trädgårdsdesign 3D presenteras din trädgård förutom en illustrationsplan även med 3D skisser utifrån alla väderstreck. Då får du lättare att föreställa dig hur den färdiga trädgården kan komma att se ut i förhållande till byggnader, nivåskillnader, träd och skuggor mm.


Ritningarna ger även förslag på sten- och växtmaterial.  


Skisserna kan utgöra en grund för att begära in offerter för ett anläggningsarbetet. 


Pris: 34 000 kr inkl moms i vilken det ingår upp till en timmes bilkörning. Längre resor debiteras med 600 kr inkl moms i timmen. Avser en tomt upp till 1500 kvm.


.

Perennrabatt Stenparti

TRÄDGÅRDSRÅDGIVNING


Muntlig rådgivning med designförslag på plats hemma hos

dig cirka 2 timmar. Tillsammans går vi igenom din tomt och dina önskemål och jag ger förslag på olika lösningar och växtval.


Det här alternativet kan räcka långt om du bara behöver komma igång  eller få nya idéer hur du kan arbeta vidare  i utformningen av din trädgård.


Du antecknar själva under mötet.


Pris: 2500kr inkl. moms i vilken det ingår upp till en timmes bilkörning. Längre resor debiteras med 600 kr inkl moms i timmen.

in-lite belysning

PROVBELYSNING AV TRÄDGÅRD 


Jag kommer hem till dig, monterar och belyser delar av din trädgård under en eftermiddag eller kväll. Då ges du möjlighet att se din trädgård med belysning både utifrån och inifrån.  Armaturerna jag monterar är från in-lite. Jag ger lite råd om belysning och vilken typ av armaturer jag har använt. Besöket tar cirka 1-2 timmar.


Du antecknar själva under mötet.


Pris: 2700 kr inkl. moms i vilken det ingår upp till en timmes bilkörning. Längre resor debiteras med 600 kr inkl moms i timmen.in-lite belsyning

TRÄRDGÅRDSBELYSNING 


I tjänsten Trädgårdsbelysning ingår en ritning, det vill säga belysningsplan och en lista med föreslagna armatuer. Om du önskar får du en prisoffert på vad det kommer att kosta att belysa hela eller delar av din trädgård med belysningssystemet in-lite. Samt pris för montering. 


Pris: 5000 kr inkl moms i vilken det ingår upp till en timmes bilkörning. Längre resor debiteras med 600 kr inkl moms i timmen. Avser en tomt upp till 1500 kvm.


INVASIVA FRÄMMANDE VÄXTER

 

Har du problem med parkslide eller någon annan invasiv främmande växtart i din trädgård kan jag erbjuda expertrådgivning.

För mer information kontakta mig. 

EXEMPEL PÅ HUR ARBETSGÅNG FÖR TRÄDGÅRDSDESIGN KAN SE UT

1


Trädgårdsplaneringen inleds med ett hembesök där vi går vi igenom dina önskemål, behov, idéer, ekonomiska ramar, tidsplaner och förutsättningar. Inför vårt första möte får du en checklista som skall fyllas i.


Beräkna att hembesöket tar ca 1-2 timmar. 

2


För att jag ska komma igång behövs också att du tar fram en skalenlig situationsplan på din tomt.  Du kan oftast få en sådan av kommunen. Be om helst om en CAD-fil om det finns men det går också bra med en jpg eller i pappersformat.


Om det inte finns en situationsplan på tomten kan det behövas att tomten mäts upp. Då tillkommer en kostnad för mätning.


3


När jag är klar med ritningara träffas vi igen och vi går igenom dem tillsammans.


Här har du möjlighet att komma med synpunkter och komma med förslag på ändringar som du vill göra.


En revedering ingår alltid i priset.

4


Nu är det dags för mig att slutföra ritningarna efter dina eventuella synpunkter. De nya ritningarna mailas sen till dig. 


När det är gjort skickar jag också min faktura på arbetet.